Дзвоніть: +38 (067) 242 82 22

  1. Головна
  2. Блог
  3. Антиейдж за допомогою стовбурових клітин

Антиейдж за допомогою стовбурових клітин

27.04.2023

грижа міжхребцевих дисків

Автори:

Злацька А.В.
Директор банку пуповинної крові
GOOD CELLS

Старіння людини - це нормальний процес, який притаманний також всім іншим живим організмам. Однак, не всі готові з цим миритися. Довге життя без хвороб та дискомфорту, збереження зовнішньої краси на довгі роки є мрією чи не всіх людей на планеті. Багато людей після 50 років тільки починають жити щасливе життя для себе, але у цьому віці здоров’я та самопочуття починає поступово погіршуватися. Що ж робити? Чи можливе природне омолодження організму без побічних ефектів?
Тисячі вчених з усього світу щоденно працюють, аби дати відповіді на ці запитання. І, схоже, що їм вдалося максимально наблизитися до істини. У цій статті ви дізнаєтеся про мезенхімальні стовбурові клітини — найперспективніший інструмент anti-age медицини, який вже є у кожного з нас.

Що таке мезенхімальні стовбурові клітини?

Мезенхімальні стовбурові клітини (МСК) — це гетерогенна популяція мультипотентних стовбурових клітин дорослого організму та постнатальних тканин, що здатні давати початок різним типам клітин сполучної тканини.  
Вони містяться в тканинах дорослого організму, зокрема в кістковому мозку, волосяних фолікулах, жировій тканині, ендометрію тощо. Крім цього, цінні МСК містяться в позаембріональних тканинах (плацента, пуповина, пуповинна кров, амніон). Ці клітини підтримують правильну роботу багатьох клітин та тканин тіла, стимулюють їх постійне оновлення та регенерацію після хвороб чи травм. 
МСК є мультипотентними, тобто можуть диференціюватися в різних напрямках: остеоцити; хондроцити; міоцити; адипоцити; фібробласти; теноцити.
Окрім прямої диференціації, мезенхімальні стовбурові клітини також чинять важливий паракринний вплив. Зокрема, вони виділяють численні фактори росту, цитокіни, хемокіни та інші біологічно активні речовини, які впливають на роботу інших клітин організму. Даний паракринний вплив покращує живлення тканин, стимулює їх оновлення та покращення функціональності. З допомогою МСК можливе природне та органічне омолодження тіла й омолодження шкіри.

Механізм дії мезенхімальних стовбурових клітин

Механізм дії мезенхімальних стовбурових клітин


Яка роль мезенхімальних стовбурових клітин у процесах старіння?

Одна із функцій МСК — ділитися та оновлювати тканини організму. Саме цей процес не дає нашому організму зношуватися та стрімко старіти. Однак, їх ресурс, на жаль, обмежений. З кожним роком регенеративний потенціал власних клітин організму падає. В результаті ми отримуємо ознаки старіння: погіршення стану шкіри, волосся, виникнення хронічних захворювань, болю та погіршення самопочуття.

Старіння шкіри обумовлене старінням фібробластів, старіння мозку обумовлене старінням стовбурових клітин нервової тканини тощо.

Більше про феномен старіння та процеси, які лежать в його основі, ми вже розповідали раніше.

На щастя, власним МСК можна допомогти! Введення культивованих мезенхімальних стовбурових клітин здатне запустити процеси оновлення з новою силою. Завдяки паракринному ефекту, вони можуть покращувати роботу власних стовбурових клітин тіла та стимулювати процеси оновлення пошкоджених органів та тканин.

Паракринний ефект МСК здійснюється через екзосоми — нанорозмірні пухирці, оточені ліпідною мембраною, які вони виділяють в міжклітинний простір. Саме в екзосоми “запаковані” всі цінні сигнальні речовини, що впливають на клітини навколо. І вчені вже навчилися виділяти екзосоми від МСК та виготовляти препарати на їх основі.

Екзосоми та антиейдж медицина

Екзосоми від МСК — це справжня революція в регенеративній медицині, що дозволяє досягати чудових регенеративних ефектів без безпосереднього введення клітин в організм.
Серед їх переваг також є їх доступна ціна, зручність логістики та зберігання, можливість точково корегувати стан тканин.
Для чого можна використовувати екзосоми? омолодження шкіри лікування випадіння волоссяневрологічних розладах лікування пульмонологічних захворювань корекції ортопедичних порушень пришвидшення загоєння ран, опіків використання в андрології

Екзосоми від МСК. Потенціал застосування

Екзосоми від МСК. Потенціал застосування

Потенціал застосування екзосом від МСК

Екзосоми забезпечують швидкий та потужний ефект омолодження на клітинному рівні саме у тій зоні, на яку потрібно вплинути. Як вони діють на тканини?● Антиоксидантний, антифіброзний, антиапоптотичний вплив; Стимулюють проростання нових судин (ангіогенез); Знімають патологічне запалення;● Стимулюють вироблення організмом колагену та міжклітинного матриксу.
Такий технологічний та сучасний продукт, як екзосоми від МСК, виготовляється в Україні! Біотехнологічна компанія GOOD CELLS — перший український виробник екзосомовмісних продуктів, що створила цілу лінійку продуктів GoodEXOCells для різних цілей. Ми гарантуємо високу якість та дотримання всіх стандартів виробництва за стандартами International Society for Extracelluar Vesicles.

Виступ GOOD CELLS на конференції від SIM «СТРАТЕГІЯ ANTI-AGING: КЕРУЄМО ВІКОМ»

 антиейджинг медицина

Нещодавно, GOOD CELLS взяли участь у науково-практичній конференції та тему «СТРАТЕГІЯ ANTI-AGING: КЕРУЄМО ВІКОМ».
Цей захід був направлений на обговорення передових стратегій сучасних anti-age підходів та зібрав десятки провідних українських спеціалістів разом. Організатором конференції виступила українська платформа для нетворкінгу лікарів “Школа Інноваційної Медицини”.

Альона Василівна Злацька, директор банку пуповинної крові GOOD CELLS виступила на конференції з доповіддю на тему «Старіння та мезенхімальні стовбурові клітини: базові принципи, виклики та anti-age стратегії». Під час доповіді експертка пояснила учасникам основні механізми впливу МСК на фізіологічне старіння та як терапія цими клітинами може допомогти зберегти здоров’я та молодість на довгі роки.

Anti-age напрямок створював і буде створювати все нові й нові виклики для лікарів та науковців з усього світу. Сподіваємося, вже зовсім скоро люди зможуть більш якісно проживати свої роки у будь-якому віці! Адже природне старіння не означає, що варто забути про свій комфорт.
GOOD CELLS, у своєю чергу, вже зараз працює для того, аби забезпечити комфортне старіння для українців! Ми пропонуємо програми омолодження обличчя, омолодження шкіри навколо очей та омолодження організму зсередини, а також програми лікування випадіння волосся, які допоможуть гарно почуватися та мати чудовий вигляд, не зважаючи на вік.
Щоб дізнатися більше деталей про наші програми або записатися на консультацію з лікарем, звертайтеся до нас за номером +38 (067) 242 82 22 у зручних месенджерах або залишайте заявку нижче.

Зв'язок

Контакти

Ми дружні та відкриті — контактуйте з нами легко.

Адреса

Клініка і лабораторія GOOD CELLS03115, Україна, м. Київ, вул. Івана Крамського, 9

Телефон

+38 (067) 242 82 22

  1. Головна
  2. Блог
  3. Грижі міжхребцевих дисків: оперувати чи ні?
Made with