Дзвоніть: +38 (067) 242 82 22

  1. Головна
  2. Блог
  3. Нова політика щодо походження клітин у трикомпонентному графті для пацієнтів з СПН

Нова політика щодо походження клітин у трикомпонентному графті для пацієнтів з СПН

03.08.2021

Illustration

Наші спеціалісти вже тривалий час займаються вивченням та розробкою нового біотехнологічного матеріалу, який підійде для заміщення втраченого об’єму носових раковин при синдромі порожнього носа (СПН).

Біотехнологічний продукт для заміщення втраченого об’єму при СПН

Після вивчення багатьох наукових матеріалів, біотехнологи GOOD CELLS визначилися із формулою графта: розчин метилцелюлози; алогенний безклітинний ліофілізований матрикс жирової тканини; аутологічні МСК жирової тканини.
Після успішних досліджень на тваринах, ми почали застосовувати матеріал на пацієнтах із дефіцитом об’єму тканин носових раковин. Наші лікарі та вчені уважно відстежують стан здоров’я пацієнтів та роблять все для покращення ефективності лікування.
Спостереження показали, що найкращим варіантом клітинного компонента графта є аутологічні мезенхімальні стовбурові клітини.

Алогенні VS Аутологічні клітини

Основний терапевтичний потенціал МСК реалізується паракринним шляхом завдяки виробленню ряду біологічно активних речовин: цитокінів, хемокінів, факторів росту тощо. При системному введенні клітин (внутрішньовенно) або місцево (внутрішньосуглобово, підшкірно, підслизово тощо), немає істотної різниці у виборі клітин (аутологічних або алогенних).
Однак, при роботі із тканинно-інженерними конструктами та графтами для заміщення об’єму важливішим є інший ефект стовбурових клітин — пряма диференціація, тобто перетворення стовбурових клітин в тип клітин, якого бракує.Власні клітини пацієнта через особливості біохімічних процесів диференціюються краще. Тому в таких випадках слід застосовувати лише цей тип клітин.
Ще однією важливою перевагою аутологічних клітин є те, що графти із їх використанням лізуються не так швидко і більш стабільні до впливу імунної системи пацієнта.

Illustration

Які типи клітин використовуються при лікуванні СПН у GOOD CELLS?

Більшості пацієнтів потрібне введення 2 типів стовбурових клітин:
1. МСК жирової тканини для покращення трофіки та функцій слизової та для заміщення втраченого об’єму на повноцінну сполучну тканину.2. СК-похідні нервового гребеня для відновлення рецепторного апарату носових раковин. Це потрібно для покращення чутливої функції носа (нюх та відчуття руху повітря).
Для того, аби отримати популяції цих типів клітин, пацієнтам проводиться малоінвазивна панч-біопсія.
За бажанням пацієнта, клітини, отримані після процедури, можна зберегти у власному майстер-банку в межах послуги біострахування. Тоді пацієнт зможе багаторазово користуватися не тільки МСК жирової тканини й СК-похідними нервового гребеня, а і фібробластами. Останні використовуються для підтримки пружності та молодості шкіри. При цьому повторні біопсії проводити не потрібно.

Підсумуємо

Базуючись на теоретичних знаннях та спостереженнях процесу лікування перших пацієнтів, ми вважаємо, що ефективнішим є застосування саме аутологічних стовбурових клітин. Саме тому надалі ми будемо пропонувати лікування у рамках програми використання трикомпонентного графта тільки з цим типом клітин.

Потрібна консультація? Залишайте заявку у рядку нижче і ми обов’язково зв’яжемося з вами!

Дякуємо!

Ми обов'язково з Вами зв'яжемося.

Can't send form.

Please try again later.

Зв'язок

Контакти

Ми дружні та відкриті — контактуйте з нами легко.

Адреса

Клініка і лабораторія GOOD CELLS03115, Україна, м. Київ, вул. Івана Крамського, 9

Телефон

+38 (067) 242 82 22

Made with