Дзвоніть: +38 (067) 242 82 22

  1. Головна
  2. Блог
  3. Прогнози лікування СПН та додаткові рекомендації

Прогнози лікування СПН та додаткові рекомендації

20.10.2021

Illustration

Дякуємо, що ви уважно стежите за нашими новинами щодо лікування СПН.
Раніше ми вже публікували рекомендації, яких ми радимо дотримуватися під час лікування з використанням трикомпонентного графта з метилцелюлози. Крім цього, ми б хотіли детальніше розказати про етапи лікування графтом та прогнози після його введення.

Патогенез синдрому порожнього носа

Синдром порожнього носа — це комплексне захворювання, патогенез якого пов'язаний не тільки зі зміною архітектури носових ходів, але і зі зміною рецепторного статусу слизової оболонки носа, втратою адекватної аферентної інформації від слизової носа до кірково-підкіркових структур центральної нервової системи (ЦНС), формування системної відповіді ЦНС з метою компенсації адаптивних механізмів, формування вторинної нейроендокринної відповіді й зміни в роботі імунної системи, стадія виснаження механізмів компенсації та формування патологічних рефлекторно-вегетативних порушень. Враховуючи складність цього стану, лікування графтом теж повинно бути комплексним і поетапним.

Перший візит до клініки

Під час першого візиту в клініку команда лікарів виконує діагностичний алгоритм для всебічної оцінки первинного стану пацієту. На основі цього вирішується питання про доцільність використання графту на початковому етапі. Часто у пацієнтів з СПН спостерігаються супутні запальні процеси, які є протипоказаннями до застосування графту. Причина в тому, що лізис графту залежить від наявності запалення у носовій порожнині, стану слизової оболонки, стану вегетативної та імунної системи. Іншими словами, інфекції, запалення, або інші негативні фактори, збільшують лізис і об’єм не буде зберігатися. Лікар рекомендує введення стовбурових клітин при першому візиті саме для того, щоб зменшити запальний процес, покращити стан слизової оболонки та запобігти розсмоктуванню графту у майбутньому.

Другий візит до клініки

Під час другого візиту лікар знову оцінює стан носової порожнини та приймає рішення про введення графту. Якщо є позитивна динаміка від першого етапу лікування стовбуровими клітинами, тоді призначається введення графту. Після введення лікар обговорює наступні дії та рекомендації з кожним пацієнтом і видає препарати, які необхідно приймати для покращення результату. Нормально, що організм кожної людини по-різному реагує на графт та препарати. Якщо виявиться, що будь-який з препаратів викликає у пацієнта побічні реакції, лікар підбере інший підхожий варіант терапії індивідуально. Суворо забороняється самостійно скасовувати або змінювати режим прийому препаратів, оскільки це може негативно вплинути на ефект від лікування. У випадку порушення рекомендацій ми не можемо нести відповідальність за результат. Тому ми наполегливо просимо всіх пацієнтів повідомляти нас про будь-який дискомфорт або інші побічні реакції після проведення лікування в нашій клініці.

Додаткові рекомендації

Навіть при дотриманні всіх рекомендацій після першого введення графта не слід очікувати миттєвого покращення стану. Використання графта передбачає введення декількох ін’єкцій з певним проміжком часу для того, щоб нова тканина встигала адаптуватися, а лікар міг корегувати об’єм крок за кроком. Такий підхід дає змогу контролювати відновлення правильної архітектури носових ходів, вносити корективи під час наступних ін’єкцій. Пацієнту не можна одночасно вводити графт у великому обсязі. Процес приживання трансплантату відбувається від боків до середини. Якщо ввести велику дозу графта за один раз, стовбурові клітини всередині трансплантата загинуть і не встигнуть перетворитися на сполучну тканину через їх віддалене розміщення. Ми б хотіли ще раз наголосити на тому, що процес лікування графтом є поступовим, для відновлення об'єму та функцій тканин потрібен час.

Наша команда зацікавлена у досягненні кращого результату лікування. Ми нагадуємо, що дотримання рекомендацій лікаря скорочує шлях до одужання. Питання довіри лікарю під час лікування грає важливу роль. Самолікування і недотримання рекомендацій можуть тільки нашкодити та віддалити бажаний результат. Пам'ятайте, що кожен пацієнт несе рівну відповідальність за своє здоров'я разом із лікарем. Сподіваємося на ваше розуміння і співпрацю.

Маєте питання? Ставте їх у рядок нижче і ми обов’язково з вами зв’яжемось!

Дякуємо!

Ми обов'язково з Вами зв'яжемося.

Can't send form.

Please try again later.

Зв'язок

Контакти

Ми дружні та відкриті — контактуйте з нами легко.

Адреса

Клініка і лабораторія GOOD CELLS03115, Україна, м. Київ, вул. Івана Крамського, 9

Телефон

+38 (067) 242 82 22

Made with